Nordic Velomobil Tour 2019

Opdatering:

Husk at starten er i Skagen den 15 juli, derfor kom til Skagen den 14 juli!

Husk at få pas med

Husk også at få Euro med, da der ikke som vi er vant til i de nordiske lande, kan betales med kort alle steder i Tyskland.

Da der er 2 campingpladser der har “svigtet aftale” er der 2 steder hvor vi ikke har kunne reservere plads, derfor er ruten ændret lidt. Endvidere bliver vi nødt til at finde overnatnings steder mens vi er på vej.

Det er disse steder og datoer,

20-21 Juli Ostseecamp & Ferienpark :????
21-22 Juli Camping Meier ??????

Jeg har prøvet at finde alternative steder i nærheden, men alle melder om udsolgt, selvom vi var lovet pladser. Der er dog campingpladser langs ruten, og vi har god tid til vi skal med færgen den 22 juli om aften. Jeg vil stadig forsøge at finde steder, indtil vi tager afsted, og info vil blive givet den 14 juli i Skagen.

Som nævnt er det på disse 2 strækninger vi skal finde overnatning(Den blålig og orange farve):

Så er Nordic Velomobil Tour ruten lagt, det frit for deltagerne at tage en anden rute, da dette kun er en vejledende rute til overnatnings stederne, hvis man har lyst til at køre forbi diverse seværdigheder eller oplevelser, er det op til deltagerne selv. Hvis man har lyst til at køre en mere direkte rute er deltagerne også velkommen til dette. Men husk hvis du kommer først, er det dig der skal sørge for kaffen til de andre 🙂

Billed af ruten

Praktisk Information

Dato 15 juli til 24-25 juli 2019

Tilmelding

Der er som sådan ikke nogen tilmelding, da man kan køre med 1 eller flere etaper som det passer med den tid man har til rådighed. Dog er det hensigtsmæssigt, i forhold til campingpladser og plads på disse, at jeg ved hvor mange der deltager, så jeg kan forhøre mig om de har plads til X antal.

Vigtigt: Jeg forspørger kun om der plads til dem der køre hele touren. Ligeledes er det en forespørgsel, ikke en booking, da dette vil betyde jeg skal betale på forhånd, hvilket ikke er muligt da der ikke er deltagergebyr/betaling for at deltage.

Deltager gebyr

Der er ingen deltager gebyr: Overnatning, mad, færgebiletter og diverse betales af deltagerne selv.  

Overnatning

Vi overnatter på campingpladser, det er dog frit for deltagerne at vælge andre muligheder, selv finder jeg det mest hyggeligt, at være sammen med alle efter dagens etape og have “socialt samvær”

Færger

Deltagerne bestiller selv færgerne. For eksempel færgen fra Göteborg til Frederikshavn til starten og eventuelt den anden vej hjem På selve ruten er der kun 1 færge , hvor det er nødvendigt at bestille billet, mere info længere nede omkring hver dato.

Hvis man ikke vil køre hele touren, er der flere steder hvor man kan sejle til, hvor ruten er tæt på,  som fra Göteborg til Kiel eller Oslo-Kiel. De muligheder arrangere deltagern selv.

Oplevelser

Der er masser af oplevelse i at cykle, det er en oplevelse i sig selv, undervejs er der nok at se og steder der er værd at stoppe op og besøge kulturelle og seværdig steder. Dette er op til deltagerne selv at planlægge.

Fælleskørsel og Hastighed

Da der som regel er forskel på hvor hurtigt deltagerne cykler, er det sjældent at alle køre sammen i en stor gruppe, deltager som har samme gennemsnithastighed finder ofte sammen i mindre grupper, dette er også mest hensigtsmæssigt, set ud fra trafiksikkerheds synspunkt. Der vil ikke være fælles stop på de daglige etaper. Ofte mødes vi dog ude på ruterne. 

Ruten:

Ruten i 2019 må betegnes i forhold til 2018 som meget flad. Derfor også længere daglige distancer.

Alle etaper kan ses nedenunder og downloades. For at se ruten bedre, er det bedst at se den på Ridewithgps siden, tryk på det orange Nordic Velomobil Tour 2019, nedenunder, så bliver du ført direkte til alle ruterne

Dato 15 juli til 24-25 juli 2019

Touren starter i Skagen mandag den 15 juli 2019 klokken 08-10.00 og ender i Göteborg den 24-25 juli 2019. Det er mest praktisk at i hvert fald at være i Skagen om søndagen. Hvis man kommer til Skagen en dag eller 2 før er der mulighed for at udforske Skagen og se den flotte solnedgang.

Strada Carbon Skagen Sunset

Oplevelser i Skagen, læse mere her: Velkommen til Skagen

Ruten går ned langs Vestkysten i Danmark,der cykles ofte imellem flotte klitlandskaber og udsyn til havet, mens vesten vinden blæser luft igennem håret.

Camping Meløstranda 2018

Mange muligheder for at tage en svømmetur, husk hvis du bader i Vesterhavet at følge anvisninger om sikkerhed, da det kan overraske dem der ikke kender til forholdene. Læs mere her: Respekt for vand, især om “Revlehuller”

Klar til nedkøling. Tversted Strand

Læs mere om hvad der er langs Vestkysten her:  Den Danske Vestkyst

Vi kommer til Tyskland, hvor der drejes mod Øst, vi kommer forbi flotte små og store byer.  

Mindre tysk by

Som for eksempel:

Lübeck: Mere info Tysklandsguiden

Wismar: Mere info Tysklandsguiden

Vi ender på halvøen Rügen, hvor der dagen efter tages en natfærge til Sverige, så der er tid til at se den kolossale  bygning der blev opført ligefør 2 verdenskrig. Læs mere om Rügen her: Wikipedia Rügen

I dette års tour vil være cykling i den dejlige og skønne lyse nordiske nat eller morgen, da det passer bedst med færgen fra Tyskland til Sverige

Nattekørsel. Aldrig helt mørkt 

I Sverige går det op mod nord, efter Helsingborg, er det via en del af Kattegatleden, en cykelrute fra Helsingborg til Göteborg, hvor der er varierende og smukt landskab. Man kan vælge at køre “udenom” Hallandsåsen, ruten er dog lagt op over.

Læs mere om Kattegatleden her: Kattegatleden

Campingpladser

På alle campingpladserne skulle det være muligt at få pladser med eller nærved med strøm udtag

Asleröd Camping 2018

Der startes fra Skagen, forhåbentlig fra Danmarks nordligste campingplads.

15 Juli
Start Skagen: 
Poul Eeg Camping Skagen

Slut Blokhus camping

16 Juli

Bovbjerg Camping

17 Juli

Darum Camping

Klokken-06.00-Ramton-camp Eurotour 2014 Norway

18 Juli

Jarplund campingplatz

19 Juli

Campingpark Gut Ruhleben

20 Juli

Ostseecamp & Ferienpark :????

21 juli

Camping Meier Rugen ?????

Her regner jeg med at vi holder en fælles afslutning af “Nordic Velomobil Tour”, da der måske er flere deltager der drejer fra når vi når Helsingborg

22 juli

Dagen tilbringes i området indtil færgen afgår, se mere under færger længere nede

23 juli

Gullbrannagarden

Gullbrannagården camping 2018

24-25 juli

Ingen planlagt da touren slutter

Færger på ruten

Færge 16 Juli
Agger-Thuborøn:

Bestilling ikke nødvendigt. Se sejlplan

Færge 19 juli

Schleifähre Brodersby-Missunde

Bestilling ikke nødvendigt

Sejler først og sidste tur:

Mo – Fr 6:00 – 21:50 Uhr
01.April bis 30.September

Her Fartplan

Færge 20 Juli

Fartplan Warnemünde Fähre

Bestilling ikke nødvendigt

Færge 22 Juli 2019

Sassnitz-Trelleborg.

Vigtigt! Husk i god tid
Bestil afgang til Færgen klokken 23.00 22 juli 2019 afgang fra Sassnitz, ankomst Trelleborg 03.15 23 juli 2019

Bestil her hos Stena Line

Bagage

Som udgangspunkt skal du som deltager selv transportere din bagage.

Det kan være der er en der melder sig én med bil/varevogn, måske et familie medlem der vil med på touren men ikke vil cykle, og derfor har plads til bagagen, der medtages mellem campingpladserne for x antal kroner. Det vigtigste er at du ikke tager mere med end du kan have i din velomobil, da vi ikke kan forvente at eventuelt “support vogn” køre med på hele touren eller har plads til alt for meget. Pris og betaling for eventuelt transport af bagage aftales indbyrdes mellem deltager og  “Support vogn”

Reservedele og andet

Kædehjul kaput Peter Eurotour 2014 Norway

Det er værd at overveje, at have et par ekstra kædeled og især et reserve kædeføringhjul, udover det mest sandsynlige som slanger og lappegrej.

Husk også vi kommer igennem lande der har forskellige stikkontakter, især vigtig hvis man har E-assist 🙂

Ændringer

Der tages selvfølgelig forbehold for fejl og mangler.

Da der er god tid til tour starter kan der være ændringer, rettelser eller mere info, så indtil videre skal alt info tages med forbehold. Hvis der kommer ændringer/opdateringer vil der blive skrevet et indlæg om det, hvor der henvises til hvad ændringer består af. Dette kommer her under: Indlæg

Vi ses

Jeg håber du har lyst til at deltage og vi ses på en hyggelig tour, hvis du vil deltage kan du søge om medlemskab i facebook gruppen “Nordic Velomobile Tour”

Hvis du ikke er på Facebook kan du bruge Kontakt Formular